Silvian tarina

Eräänä päivänä havahduin siihen tosiasiaan, että talomme tuoksui toisinaan vienosti maakellarilta. Netistä googlasin vaihtoehtoja mahdollisen ongelman hoitamiseksi. Ammattimiehiä netti oli täynnä ja he olisivat voineet tulla pyynnöstä avaamaan rakenteita ja tutkimaan löytyisikö mahdollista ongelmaa. En kuitenkaan nähnyt vaihtoehdoksi tuota seinien avaamista joka puolelta taloa, koska en edes tiennyt oliko meillä ongelmaa vai olinko itse kuvitellut sen. Hintakin olisi ollut katastrofaalinen.
Sattumalta törmäsin Leenaan ja Merviin, jotka olivat juuri valmistuneet homekoiraohjaajiksi. Heiltä sain ratkaisun ongelman tutkimiseen ja paikantamiseen ilman rakenteiden avaamista. Sovimme pikaisella aikataululla heidän tulostaan tutkimaan taloamme.
Perusteelliset tutkimukset sujuivat hyvin kolmikon saapuessa meille koiriensa kera. Tutkimukset aloitettiin esitietojen keräämisellä, jonka jälkeen koirat kiersivät taloa vuorotellen oman ohjaajansa kanssa. Koirat merkkasivat paikkoja eri huoneissa ja kun seuraava koira vahvisti löydön oli paljon helpompaa pyytää näytteen ottaja paikalle avaamaan rakenteita kun tiesi mistä mahdollista ongelmaa piti etsiä.
Kolme koirien merkkaamaa kohtaa avattiin ja tutkittiin silmämääräisesti. Yhdestä otettiin näyte ja lähetettiin tutkittavaksi laboratorioon. Toisen avauksen kohdalla todettiin perustuksen läpiviennin olevan todennäköisesti syyllinen merkkaukseen. Kolmannesta avatusta kohteesta ei otettu näytettä kun silmämääräisesti ei ollut nähtävissä minkäänlaista kosteusvauriota. Tässä samaisessa kohdassa oli ollut muutama vuosi aikaisemmin pieni vesivahinko, joka oli jo kertaalleen korjattu mutta ilmeisesti joku haju sieltä vielä tuli. Jatkotutkimuksissa laboratorioon lähetetystä näytteestä löytyi mikrobikasvustoa.

"Kaiken kaikkiaan tämän oman kokemukseni jälkeen voin lämpimästi suositella homeongelmien kartoittamiseen Homejahdin yrittäjiä Aria, Leenaa ja Merviä." Silvia Henriksson